x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima fântână cu bere din Europa a fost inaugurată

Prima fântână cu bere din Europa a fost inaugurată

08 Sep 2016   •   12:51
Prima fântână cu bere din Europa a fost inaugurată

Câteva sute de iubitori de bere şi de spectatori curioşi s-au adunat într-un orăşel din Slovenia, joia trecută, pentru inaugurarea primei fântâni de bere din Europa. Noua atracţie din Zalec a fost gândită de antreprenorii locali în urmă cu câţiva ani şi nu le dă ocazia vizitatorilor însetaţi să se servească după bunul plac, pentru că scopul acesteia este de a răspândi cultura consumului de bere. În schimbul a şase euro, doritorii primesc câte un pahar special, dotat cu microcip, care îi permite fiecăruia să-şi toarne un decilitru de bere de cinci ori, din oricare dintre cele cinci varietăţi diferite, scrie Agerpres. Astfel, microcipul va limita cantitatea de bere din cele cinci braţe ale fântânii. 

Primarul Janko Kos speră că fântâna cu bere, amplasată în parcul oraşului, va aşeza Zalec pe harta turistică şi va face publicitate numeroaselor berării din regiunea pitorească, în care se cultivă hamei.


''Ideea nu este să lăsăm oamenii să se îmbete aici, ci să promovăm cultura consumului de bere'', a declarat primarul Janko Kos, care a mai spus că preţul berii este încă unul competitiv, în comparaţie cu alte ţări. Interesul din afară este ''uimitor'', a adăugat edilul care a mai spus că a primit apeluri de la oameni ''de peste tot'' care s-au interesat de această noutate. 
 

×
Subiecte în articol: fantana de bere turism bere