x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primăria din Roma, alături de familia româncei ucise

Primăria din Roma, alături de familia româncei ucise

de Carmen Plesa    |    18 Oct 2010   •   00:00
Edilul Gianni Alemanno promite ajutor financiar
Un băiat bun, fără antecedente pe­nale, neviolent, care se teme că va ajunge în puşcărie - aşa îl descrie o parte a presei italiene pe tânărul care săptămâna trecută, într-o staţie de me­trou din Roma, a lovit cu pumnul o infirmieră româncă. Femeia a fost dusă în comă la spital, iar vineri a murit, fiind deconectată de la aparate. Maricica Hăhăianu (32 de ani), mama unui copil de 3 ani, locuia şi lucra de mai mulţi ani în Italia şi era căsătorită cu un român.

Camerele de supraveghere din sta­­ţia Anagnina a metrolului din Ro­ma au arătat cum între româncă şi ita­lianul de 20 de ani porneşte o dis­cu­ţie în faţa automatului de bilete, ca­re continuă în timp ce femeia se în­dreaptă spre peron. La un moment dat, tânărul o loveşte cu pumnul, fe­me­ia cade şi, pentru o vreme, oa­me­nii din staţie trec nepăsători pe lângă ea. Mai mulţi martori spun că dis­cu­ţia dintre cei doi ar fi pornit de la... coa­da la bilete, pentru că românca s-ar fi băgat în faţa italianului, însă Alessio Burtone susţine acum, prin avocatul său, citat de Il Messaggero, că femeia i-ar fi dat anterior două pal­me şi că apoi l-a urmărit, ame­nin­ţă­tor, iar el a lovit-o, pentru că se te­mea că e înarmată.

Dacă o parte a presei italiene a condamnat violenţa tânărului şi faptul că trecătorii nu au intervenit pentru a o ajuta pe româncă, descriind dra­ma prin care trece familia Hă­hă­ianu, o altă parte a ţinut să publice des­crieri elogioase despre Alessio Burtone, care a fost până acum arestat la domiciliu, iar azi judecătorii decid dacă va fi încarcerat. Italianul riscă până la 18 ani de închisoare.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a spus că Primăria va plăti pentru transportul sicriului în România şi va suporta cheltuielile de înmormântare. Familia româncei inten­ţi­o­nează să depună plângere împotriva spitalului unde a fost internată la Terapie Intensivă, acuzând că aceasta a fost dezintubatăprematur, in­for­mează La Repubblica în ediţia online.

×
Subiecte în articol: diaspora