x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primăriţa din Washington DC s-a alăturat protestatarilor după ce a cerut retragerea armatei

Primăriţa din Washington DC s-a alăturat protestatarilor după ce a cerut retragerea armatei

07 Iun 2020   •   11:30
Primăriţa din Washington DC s-a alăturat protestatarilor după ce a cerut retragerea armatei
Sursa foto: Hepta

Muriel Bowser, primarul din Washington DC s-a alăturat, sâmbătă, protestatarilor care au ieşit pe străzi în cadrul mişcării „Black Lives Metter”, scrie CNN.

La o zi după ce primarul i-a cerut preşedintelui Donald Trump înlăturarea forţelor de ordine şi a Gărzii Naţionale de pe străzile din oraş, Bowser s-a alăturat sutelor de mii de protestatari aflaţi pe străzile Capitalei.

„Cu toţii ar trebui să urmărim ce se întâmplă în Washington DC, deoarece nu dorim ca guvernul federal să facă asta şi altor americani”, a declarat Muriel Bowser în timp ce se mergea prin centrul DC alături de cu protestatarii.

Primăriţa a spus că unităţile suplimentare „inflamează spiritele” şi „se adaugă la nemulţumirile” oamenilor care protestează după moartea lui George Floyd.

Vineri, Bowser a cerut ca mesajul „Black Lives Matter” să fie scris cu vopsea mare galbenă pe două blocuri de pe 16th Street, o axă centrală care duce direct la Casa Albă.

În plus, primăriţa a redenumit piaţa din faţa Parcului Lafayette, situată lângă Casa Albă, „Black Lives Matter Plaza”.

Departamentul de poliţie metropolitană din Washington DC nu a făcut arestări în urma protestelor de vineri seara, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al lui Bowser.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: washington dc proteste sua George Floyd