x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul din Gyor iese din Fidesz

Primarul din Gyor iese din Fidesz

16 Oct 2019   •   18:30
Primarul din Gyor iese din Fidesz

Preşedintele organizaţiei Fidesz din Gyor, Zsolt Borkai, reales cu un scor strâns duminică în funcţia de primar al oraşului din nord-vestul Ungariei, şi-a anunţat plecarea din partid, în urma unui scandal sexual, scrie MTI.

Zsolt Borkai, care a precizat că îşi va continua mandatul de primar ca independent, în cooperare cu alianţa Fidesz - Partidul Popular Creştin-Democrat (KDNP) şi „cetăţenii Gyorului”, a explicat că a decis să plece din Fidesz pentru a evita să-i creeze formaţiunii guvernamentale „un prejudiciu moral”. Partidul conservator-naţionalist al premierului Viktor Orban a suferit o lovitură la alegerile locale de duminică, în cadrul cărora partidele de opoziţie din Ungaria au înregistrat câteva victorii majore. Opoziţia faţă de premierul Orban, aflat la putere din 2010, a câştigat o serie de funcţii cheie, inclusiv postul de primar al Budapestei, aminteşte dpa. Scandalul în care este implicat fostul campion olimpic la gimnastică Zsolt Borkai (54 de ani), căsătorit şi tatăl a doi copii, a izbucnit după recenta difuzare de către un blogger anonim a unor clipuri video de la o orgie cu prostituate petrecută pe un iaht de lux, în contextul în care premierul Orban a prezentat în mod repetat Fidesz drept un apărător al „tradiţiei creştine”. La Gyor, peste 1000 de oameni au manifestat sâmbătă contra lui Borkai, cerându-i să se retragă din cursa pentru primărie. Criticii îl mai acuză că a profitat de funcţie pentru a se îmbogăţi, în special prin tranzacţii imobiliare necinstite.

Și Coaliţia Democratică (DK, de opoziţie) i-a cerut, ieri, lui Borkai să demisioneze „imediat” din funcţia de primar al Gyorului.

 

 

 

×