x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Londrei crede că Tony Blair A ÎNNEBUNIT

Primarul Londrei crede că Tony Blair A ÎNNEBUNIT

16 Iun 2014   •   19:11
 Primarul Londrei crede că Tony Blair A ÎNNEBUNIT

Declaraţiile lui Tony Blair privind Irakul au suscitat numeroase reacţii în Marea Britanie, unde primarul Londrei 'a ajuns la concluzia' că fostul premier 'a înnebunit', relatează France Presse.
Tony Blair, actualul trimis special al Cvartetului (Naţiunile Unite, Uniune Europeană, Statele Unite ale Americii şi Rusia) pentru Orientul Mijlociu, a declarat duminică faptul că ofensiva jihadistă în curs în Irak nu are nicio legătură cu intervenţia americană şi britanică din urmă cu 11 ani.

Această luare de poziţie a fostului premier, foarte contestat pentru politica sa de aliniere la SUA în 2003, i-a atras critici din toate părţile, inclusiv din propria tabără politică - Partidul Laburist.

'Nu am fost de acord cu Tony atunci şi nu sunt nici astăzi', a afirmat fostul său vicepremier, John Prescott. Tony Blair s-a înşelat 'din nou şi din nou' cu privire la această problemă, a insistat şi fostul ministru pentru dezvoltarea internaţională Clare Short, care a demisionat în 2003 ca urmare a intervenţiei din Irak. Fostul secretar de stat pentru afaceri externe Mark Malloch Brown i-a cerut direct lui Tony Blair să 'tacă din gură'.

Totuşi, cele mai virulente critici de dreapta au venit din partea primarului conservator din Londra, Boris Johnson, care 'a ajuns la concluzia că Tony Blair a înnebunit'. 'El face declaraţii care te lasă mască şi care sunt atât de discordante cu realitatea încât el are cu certitudine nevoie de ajutor psihiatric profesionist', a scris edilul, în cronica sa săptămânală pentru ediţia de luni a Daily Telegraph. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: tony blair Boris Johnson jihad irak