x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Parisului dă în judecată Fox News. Ce a difuzat canalul de televiziune american (VIDEO)

Primarul Parisului dă în judecată Fox News. Ce a difuzat canalul de televiziune american (VIDEO)

21 Ian 2015   •   16:20
Primarul Parisului dă în judecată Fox News. Ce a difuzat canalul de televiziune american (VIDEO)

Primăria Parisului va depune plângere împotriva Fox News, după ce canalul de televiziune a difuzat un material în care se susține faptul că în Paris există zone musulmane necontrolate de autorităţi, sfătuind turiştii să evite plimbările prin acele regiuni din capitala Franţei.

Primăria Parisului va depune plângere în zilele următoare, nestabilindu-se încă dacă plângerea va fi depusă în SUA sau la Paris.

Am fost insultaţi, a declarat marţi pentru CNN Anne Hidalgo, primar al Parisului, care a precizat că informaţiile prezentate de Fox News au afectat imaginea Parisului, mai ales că sunt neadevărate.

Fox News a exprimat scuze în repetate rânduri după ce a difuzat afirmaţii ale comentatorilor săi despre zone din Europa lipsite de respectarea normelor de drept, interzise nemusulmanilor, făcute la postul respectiv după atentatele islamiste criminale de la Paris.

Un comentator şi un jurnalist al canalului de ştiri au afirmat că există astfel de zone, în special în Franţa şi în Marea Britanie, scrie AFP, conform Agerpres. Un ziarist de la Fox News prezentat ca "expert", Nolan Peterson, a reluat aceste afirmaţii legate de Paris, prezentând o hartă a capitalei Franţei pe care erau delimitate anumite cartiere unde a afirmat că poliţia nu pune piciorul.

×