x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Veneției: Dacă cineva va striga alergând Allah Akbar, va fi împușcat după primii 3 pași

Primarul Veneției: Dacă cineva va striga alergând Allah Akbar, va fi împușcat după primii 3 pași

25 Aug 2017   •   19:32
Primarul Veneției: Dacă cineva va striga alergând Allah Akbar, va fi împușcat după primii 3 pași

Primarul Veneției a avetizat că cei care strigă în orașul său Allah Akbar va fi împușcat, ceea ce l-a determinat pe primarul din Florența să strige fraza respectivă.

Luigi Brugnaro, primarul Veneției, a comentat în timpul conferinței primarilor din RImini, pe coasta Adriaticii, scrie RT.

”Dacă cineva va striga Allah Akbar în timp ce aleargă prin Piazza Dan Marco, va fi împușcat. Anul trecut am spus după 4 pași, anul asta spun după 3”, a declarat Brugnaro, citat de Corriere Della Sera.

”Am arestat 4 teroriști în Veneția care au vrut să arunce în aer podul Rialto. Îi vom trimite la Allah direct, fără să facă nicio stricăciune înainte”, a mai spus primarul venețian, referindu-se la un atac terorist dejucat în luna martie.

”Spre deosebire de Barcelona, unde nu există protecție, noi suntem tot timpul în alertă. Nu provocăm pe nimeni. Transmitem doar un mesaj de susținere pentru poliție care trebuie să știe că suntem de partea ei.”

După dezbatere, primarul Florenței, Dario Nardell, a năvălit în holul unde se aflau delegații și jurnaliștii și a sttrigat ”Allah Akbar”, ceea ce a provocat râsetele primarului venețian cât și a celorlalți.

Întâmplarea a fost spurinsă de camerele de filmare iar imaginile au ajuns rapid în mass-media italiană. Nardella a fost criticat, mai ales pentru gluma făcută.
 

×