x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul aeroport spaţial din lume, gata de lansare. Primele zboruri, în 2013!

Primul aeroport spaţial din lume, gata de lansare. Primele zboruri, în 2013!

06 Sep 2011   •   13:13
Primul aeroport spaţial din lume, gata de lansare. Primele zboruri, în 2013!

Amatorii de senzatii tari vor avea curand o noua optiune: turismul spatial! Primul aeroport spatial privat din lume este gata in procent de 90%, se numeste Spaceport America si este situat in desert, in New Mexico.

Purtatorul de cuvant al aeroportului a declarat ca pana la sfarsitul anului lucrarile vor fi gata. Momentan aeroportul este ales drept rampa de lansare pentru navele Virgin Galactic ale vizionarului Richard Branson. Din 2013, acestea vor transporta primii turisti spatiali, scrie Daily Mail.

O calatorie de doua ore si jumatate costa 200.000 de dolari, iar in momentul de fata exista deja o lista de asteptare in acest sens. 320 de persoane si-au facut deja rezervari pentru excursiile spatiale.

Potrivit El Mundo, profilul turistului spatial este unul foarte eterogen. Majoritatea oamenilor incantati de ideea unei excursii in spatiu sunt barbati (60%). Cel mai tanar astronaut este un tanar de 18 ani, iar cel mai in varsta are 89 de ani. Profesiile acestor oameni sunt, la randul lor, foarte variate. Printre acestia se numara iubitori in sporturi extreme, dar si oameni de stiinta, antreprenori, scriitori, piloti de curse comerciale sau pensionari.

×