x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul american care comite un atentat sinucigaş. Presa internaţională aşteaptă o confirmare oficială (VIDEO)

Primul american care comite un atentat sinucigaş. Presa internaţională aşteaptă o confirmare oficială (VIDEO)

28 Mai 2014   •   17:50
Primul american care comite un atentat sinucigaş. Presa internaţională aşteaptă o confirmare oficială (VIDEO)

Sirienii tocmai s-ar putea să fi experimentat primul atentatul sinucigaș executat de un jihadist american. Al-Nusra, ramura oficială a organizaţiei teroriste al-Qaida în Siria, a emis o declaraţie pe Twitter în care se arată că autorul unuia dintre cele trei atentate din 25 mai ar fi fost american.

Primele informaţii sunt că atentatul sinucigaș ar fi fost confirmat de către grupurile direct responsabile pentru atac, fotografia lui "Abu Hurayra Al-Amriki," ("Americanul"), fiind postată pe Twitter, marți, cu titlul: "A devenit martir în Idlib, Jabal Al-Arba'een. Fie ca Allah să-l accepte".

O înregistrare video a atacului, care, dacă ar fi confirmat, ar fi primul atac sinucigaş executat de către un american, a fost postată on-line. În atentat s-au folosit 16 tone de muniţie (proiectile) şi un camion pe care au fost sudate placi de fier chiar şi pe jante, pentru ca nimic să nu oprească monstrul de metal. Obiectivul aruncat în aer era un avanpost al armatei siriene. Iată imaginile.



×
Subiecte în articol: american atentat sinucigas siria