x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul bilanț după sesismul urmat de un tsunami, în Indonezia: 48 de morți și sute de răniți

Primul bilanț după sesismul urmat de un tsunami, în Indonezia: 48 de morți și sute de răniți

29 Sep 2018   •   09:26
Primul bilanț după sesismul urmat de un tsunami, în Indonezia: 48 de morți și sute de răniți

Un seism urmat de un tsunami s-a soldat cu peste 48 de morţi şi sute de răniţi în oraşul indonezian Palu, din insula Celebes, potrivit unui prim bilanţ difuzat de agenţia ce gestionează catastrofele, bilanţ ce ar putea creşte rapid, relatează AFP. 

Există ''48 de morţi, 356 de răniţi'' în Palu, oraş cu circa 350.000 de locuitori, lovit vineri de un val de 1,5 metri, a indicat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Dar acest bilanţ ar putea creşte rapid, a avertizat el. ''În Palu (...) există clădiri, case, care au fost distruse, (...) hoteluri şi spitale''. 

''Credem că zeci sau sute (de victime) nu au fost încă scoase de sub dărâmături. Principalul centru comercial din Palu (...) s-a prăbuşit. ''Hotelul Rua-Rua (...) s-a prăbuşit, el avea 80 de camere dintre care 76 erau ocupate'', a explicat purtătorul de cuvânt. 

Un seism cu magnitudinea de 7,5 grade, potrivit institutului american USGS, a lovit insula Celebes vineri, fiind urmat de un tsunami, cu o înălţime de 1,5 metri, la ţărmul din apropiere de Palu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: indonezia bilanţ seism tsunami