x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul caz de coronavirus în Roma. Un polițist a primit vizita unui prieten din Lombardia

Primul caz de coronavirus în Roma. Un polițist a primit vizita unui prieten din Lombardia

02 Mar 2020   •   14:22
Primul caz de coronavirus în Roma. Un polițist a primit vizita unui prieten din Lombardia
Sursa foto: pixabay.com

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în capitala Italiei. Este vorba de un polițist care a primit vizita unui prieten din zona Lombardia, anunță agenția Ansa.

Testele făcute la Institutul Spallanzani au confirmat că polițistul a fost infectat.

Potrivit consilierului pentru sănătate și integrare socială și de sănătate din Regiunea Lazio, Alessio D'Amato, au fost stabilite toate contactele apropiate ale polițistului, persoanele respective urmând să fie plasate sub supraveghere.

„Legătura epidemiologică cu regiunea Lombardiei este confirmată", a spus D'Amato, precizând că este vorba despre primul caz de infectare la Roma.

Polițistul nu a mai mers la serviciu din 25 februarie, deoarece avea simptome de gripă. Acesta ar fi luat virusul în urma unei vizite primite de la un prieten dintr-una din zonele din Lombardia din care s-a răspândit coronavirusul.

Potrivit „La Stampa”, numărul persoanelor infectate în ultimele ore în regiunea Lazio a ajuns la patru: sâmbătă, alte trei persoane cu domiciliul în Fiumicino au avut rezultate pozitive: o femeie de 40 de ani, soțul și fiica lor de 10 ani.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus roma politist