x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul deces în Elveția din cauza coronavirusului

Primul deces în Elveția din cauza coronavirusului

05 Mar 2020   •   12:29
Primul deces în Elveția din cauza coronavirusului

O femeie în vârstă de 74 de ani din Elveția a murit, după ce a contractat noul coronavirus. Acesta este primul deces din țară, în contextul în care focarul se răspândește rapid, a declarat poliția regională, citată de The New York Times.

Femeia a fost internată la Spitalul Universitar din Lausanne din cantonul Vaud și era o pacientă cu risc ridicat care suferea de boală cronică, au adăugat autoritățile.

În Elveția au fost confirmate 58 de infecții. Țara are schimburi frecvente cu Italia, zilnic 67.000 de muncitori italieni din zona Lombardia traversează granița pentru a munci aici.

Autoritățile elvețiene din domeniul sănătății au declarat că majoritatea tinerilor au contractat boala în Elveția, dar este posibil să le transmită persoanelor în vârstă care sunt mai expuse riscului de infectare.

Guvernul elvețian a interzis evenimentele și întrunirile de peste 1.000 de persoane și a sfătuit oamenii să mențină distanța unii de alții, să evite să dea mâna și să se abțină de la tradiționalul salut elvețian, triplul sărut.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus mort elvetia