x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul discurs al lui Donald Trump despre starea natiunii

Primul discurs al lui Donald Trump despre starea natiunii

31 Ian 2018   •   11:19
Primul discurs al lui Donald Trump despre starea natiunii

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a proclamat “un nou moment pentru America”, în timpul discursului său despre starea natiunii, în Congres, marţi seară, scrie BBC.

Într-o primă adresare, liderul Republican a afirmat că “întinde o mână” către Democraţi, pentru a lucra împreună. În plus, preşedintele Donald Trump a cerut ca închisoarea controversată Guantanamo Bay să rămână în funcţiunea, o decizie opusă faţă de cea a lui Obama, care dorea să închidă tabăra de detenţie.

În cadrul discursului său, preşedintele SUA a afirmat că, într-un singur an, administraţia sa a reuşit să “construiască o ţară sigură, puternică şi mândră”.

“Nu a existat niciodată un moment mai bun să începi să trăieşti visul american”, a spus acesta în cadrul unui discurs care a durat o oră şi 20 de minute.

Preşedintele SUA a afirmat că în timpul administraţiei sale au fost create 2.4 milioane de locuri de muncă.

Liderul de la Washington a cerut Congresului să sprijine un plan de investiţii în valoare de minimum 1.500 miliarde de dolari pentru a dezvolta infrastructura din Statele Unite ale Americii, proiect despre care nu a oferit prea multe detalii. De altfel, întreg discursul lui Donald Trump a fostbogat în afirmaţii şi slab în detalii. 

Donald Trump nu a ratat momentul de a menţiona dorinţa sa de a înăspri politica de imigraţie şi a punctat necesitatea construirii zidului de la graniţa cu Mexicul. De asemenea, acesta a anunţat că îşi doreşte să pună capăt programului Loteria Vizelor.

În ceea ce priveşte politica externă, Coreea de Nord şi Iranul au fost principalele ţinte ale discursului lui Donald Trump. De asemenea, referitor la “inamicii Americii” au fost menţionate şi China şi Rusia.

Răspunsul Democraţilor

Răspunsul Democraţilor a venit din partea lui Joseph Kennedy, un strănepot al preşedintelui John F Kennedy. Acesta a afirmat că Donald Trump a reuşit să aducă haos şi teamă, furie şi nesiguranţă.

“Mulţi au petrecut anul anxioşi, furioşi şi speriaţi”, a spus congresmenul.

 

×