x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul iPad folosit ca pasaport canadian. Poveste de Sărbători, la graniţa SUA

Primul iPad folosit ca pasaport canadian. Poveste de Sărbători, la graniţa SUA

de Ionuţ Socaciu    |    04 Ian 2012   •   14:51
Primul iPad folosit ca pasaport canadian. Poveste de Sărbători, la graniţa SUA

Martin Reisch, un canadian in varsta de 33 de ani, este primul om care a intrat, legal, pe teritoriul SUA, fara pasaport. El a prezentat la granita iPad-ul pe care avea scanata o copie a pasaportului.

Reisch venea de la Montreal, iar scopul calatoriei in State era cumpararea de cadouri inaintea Craciunului. Cu jumatate de ora inainte de a ajunge in vama si-a dat seama ca si-a uitat acasa pasaportul. Nu insa si iPad-ul, pe care pastra scanate copii dupa toate actele de identitate, in cazul in care le-ar fi pierdut sau i-ar fi fost furate.

"I-am explicat situatia ofiterului de la vama, iar cele cateva minute care i-au fost necesare pentru a ma verifica mi s-au parut o eternitate. M-am linistit doar cand l-am auzit ca imi ureaza Sarbatori fericite", a declarat Reisch, care a fost avertizat de ofiterul vamal ca a fost beneficiarul unei exceptii.

Desi pare greu de crezut, conform BBC, incepand din 2009, cetatenii americani si canadieni au nevoie de mai mult decat simplul permis de conducere pentru a trece granita dintre cele doua tari, asa cum se intampla pana in urma cu trei ani. Prezentarea pasaportului a devenit obligatorie, nefiind admise fotocopii ale actului original.

×
Subiecte în articol: canada granita sua ipad