x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul oraş plutitor va fi gata în 2020, gata să găzduiască 300 de persoane

Primul oraş plutitor va fi gata în 2020, gata să găzduiască 300 de persoane

15 Noi 2017   •   16:06
Primul oraş plutitor va fi gata în 2020, gata să găzduiască 300 de persoane

Ambiţioasele planuri de a construi un oraş plutitor, unde să existe case, birouri şi restaurante, au început să se materializeze. Un proiect pilot se află în desfăşurare în apele Polineziei Franceze. Prima “comunitate plutitoare” funcţională va fi gata până în 2020, oferind case pentru 300 de oameni, scrie The Independent.

Preşedintele Seasteading Institute, Joe Quirk, a vorbit într-un interviu despre planurile sale privind construcţia de oraşe în ocean, lipsite de constrângerile impuse de guverne. “Dacă poţi avea un oraş plutitor, acesta va fi un esenţial început de ţară”, a spus Joe Quirk pentru New York Times, explicând deziluziile sale faţă de actualele guverne care “nu pot fi mai bune” şi care sunt legate de trecut.

Oraşul plutitor va exista într-o “zonă marină economică specială”, care permite Institutului să încerce unele dintre ideile sale într-un mediu relativ controlat.

Mai mulţi ingineri şi arhitecţi au vizitat o locaţie, care nu a fost dezvăluită, unde vor începe proiectul. Ambiţiile lor se extind până la a creea un institut de cercetare în oraşul plutitor şi chiar o centrală electrică pentru a vinde energie şi pentru a curăţa apa.

Aceste oraşe plutitoare sunt descrise de membrii Seasteading Institute ca fiind comunităţi de indivizi capabili să se guverneze singuri, liberi de toate restricţiile naţiunilor, de sisteme de protecţie socială şi de taxe punitive.

Proiectul va costa 167 de milioane de dolari.

×