x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prin ţevile unui oraş canadian a curs apă roz

Prin ţevile unui oraş canadian a curs apă roz

09 Mar 2017   •   20:50
Prin ţevile unui oraş canadian a curs apă roz
Sursa foto: Amanda Peterson - Twitter page

Primăria unui oraş din Canada şi-a cerut scuze după ce o modalitate de tratare a apei a făcut ca apa să capete culoarea roz. Rezidenţii din Onoway, Alberta, au făcut plângeri luni, după ce apa care curgea la robinete avea culoarea roz.

Primarul Dale Krasnow a spus într-o declaraţie că sănătatea populaţiei nu era în pericol, dar administraţia oraşului „ar fi putut face treabă mai bună în a comunica ce se întâmplă”, citează BBC. Acesta a adăugat că era vorba de efectul secundar al unui tratament obişnuit al apei, permanganat de potasiu. Substanţele sunt folosite, de obicei, pentru a elimina fierul şi sulfaţii de hidrogen din apă, iar oficialii au spus că a ajuns în rezervor, atunci când o supapă a funcționat cu întreruperi în timpul "spălării filtrelor şi ţevilor". „Rezervorul a fost drenat, dar câteva particule au reuşit cumva să ajungă în sistem”, adaugă aceştia.

Substanţele pot cauza iritări ale pielii, potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate, dar nu a fost raportat niciun efect secundar.

Plângerile cetăţenilor erau axate pe faptul că nu li s-a dat nicio informaţie şi că nu ştiau de ce apa este roz. Au aflat abia marţi dimineaţă.  

 

×
Subiecte în articol: apa roz canada apa robinet