x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Principalul suspect în dispariţia a 43 de studenţi din Mexic a fost arestat

Principalul suspect în dispariţia a 43 de studenţi din Mexic a fost arestat

13 Mar 2018   •   16:34
Principalul suspect în dispariţia a 43 de studenţi din Mexic a fost arestat

Poliţia federală din Mexic a arestat un bărbat considerat suspect principal în dispariţia a 43 de studenţi din oraşul Iguala, în 2014, scrie BBC.

Erick Uriel Sandoval este acuzat că a organizat un grup suspectat că a ucis mai mulţi studenţi ale căror trupuri au fost arse, ulterior.

Bărbatul a fost arestat în Cocula, un oraş din apropierea locului unde au fost găsite rămăşiţele unuia dintre studenţii dispăruţi.

Dispariţia celor 43 a provocat panică în Mexic.

Oficial din cadrul biroului procurorului implicat în anchetarea cazului, Alfredo Higuera, a declarat că Sandovala este acuzat că “a jucat un rol cheie în acţiunile împotriva studenţilor”.

Potrivit raportului oficial, studenţii au fost oferiţi unui cartel de droguri, fiind omorâţi şi strânşi într-o grămadă care a ars timp de 15 ore. Studenţii au fost capturaţi de poliţişti corpuţi, pentru că au deranjat-o pe soţia primarului din Iguala, înaintea unui discurs.

Cu toate acestea, mai mulţi experţi independenţi au declarat că se îndoiesc de veridicitatea raportului oficial, punctând faptul că lanţul de dovezi s-a rupt când fragmentele de oase au fost testate.

 

×