x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţii William şi Harry i-au adus astăzi un omagiu mamei lor, prinţesa Diana

Prinţii William şi Harry i-au adus astăzi un omagiu mamei lor, prinţesa Diana

30 Aug 2017   •   21:20
 Prinţii William şi Harry i-au adus astăzi un omagiu mamei lor, prinţesa Diana

 Prinţii William şi Harry i-au adus miercuri un omagiu mamei lor, prinţesa Diana, într-o grădină albă concepută special la palatul Kensington pentru comemorarea a 20 de ani de la moartea ei, relatează DPA.

Prinţul William, prinţul Harry şi Kate - soţia prinţului William - s-au întâlnit cu Sean Harkin, designerul grădinii temporare de la Palatul Kensington, unde prinţesa Diana a locuit împreună cu fostul ei soţ, prinţul Charles, şi cu copiii lor.

Ei s-au întâlnit cu acest prilej şi cu Graham Dillmore, un grădinar care s-a împrietenit cu Diana pe când lucra în grădinile de la Kensington, a anunţat Palatul Kensington într-un comunicat.

Reprezentanţii mai multor organizaţii caritabile susţinute de Diana au participat la eveniment, printre care şi London's Great Ormond Street Hospital, National Aids Trust, Leprosy Mission, Landmine Survivors' Network şi Baletul naţional englez.

"Angajamentul de astăzi va reprezenta un prilej pentru duce (William) şi prinţul Harry să aducă un omagiu public mamei lor şi tuturor lucrurilor pe care ea le-a realizat", au transmis reprezentanţii Palatului Kensington.

Grădina albă provizorie, care este deschisă publicului, respectă o tradiţie "de a crea spaţii paşnice şi contemplative în care vizitatorii pot reflecta", în care vor putea fi admiraţi trandafiri albi, crini, gladiole şi flori din specia Cosmos bipinnatus, precizează acelaşi comunicat.

Lady Diana Spencer, cunoscută publicului şi cu apelativul "regina inimilor", avea 36 de ani atunci când ea şi partenerul ei de viaţă, magnatul Dodi al-Fayed, au murit într-un accident de automobil la Paris, pe 31 august 1997.

Înainte de evenimentul de miercuri, prinţul William, în vârstă 35 de ani, şi prinţul Harry, în vârstă de 32 de ani, au acordat interviuri în presa britanică în care au vorbit despre ceea ce a însemnat prinţesa Diana pentru ei şi impactul pe care moartea acesteia l-a avut asupra copilăriei lor.

Nu vor fi organizate alte evenimente regale pentru a marca comemorarea a 20 de ani de la moartea prinţesei Diana, joi, notează DPA.

Grădina albă este unul dintre cele patru locuri special amenajate în Londra pentru a o omagia pe prinţesa Diana. Celelalte trei sunt un loc de joacă aflat tot în grădinile de la palatul Kensignton, o fântână memorială în Hyde Park şi o alee care îi este dedicată şi care are ca punct terminus parcul St. James.AGERPRES

×