x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prințul Arabiei Saudite e conștient că planul lui de 500 de miliarde de dolari este compromis

Prințul Arabiei Saudite e conștient că planul lui de 500 de miliarde de dolari este compromis

13 Dec 2018   •   20:14
Prințul Arabiei Saudite e conștient că planul lui de 500 de miliarde de dolari este compromis
Sursa foto: Amber I. Smith

Când o delegație de afaceri s-a întâlnit cu Prințul Mohammed bin Salman recent, aceștia au fost surprinși să audă o declarație sinceră despre Neom. Conform Financial Times, Neom este planul său de 500 de miliarde de dolari, care transformă litoralul virgin al Arabiei Saudite într-un business hub de viitor.

„Nimeni nu va investi (în acest proiect) timp de ani de zile” a spus Prințul Arabiei Saudite.

Comentarile lui au fost recunoașterea crizei care a început după uciderea lui Jamal Khashoggi. Acest fapt îi amenință planurile îndrăznețe de a moderniza regatul conservator cu ajutorul banilor și expertizei de peste granițe.

Neom – cel mai mare și mai ambițios plan anunțat de către Mohammed bin Salman – a fost mereu considerat un risc uriaș, un oraș de afaceri bazat pe tehnologie de ultimă oră, de la roboți la inteligență artificială.

Însă acum este pus deoparte din cauza crizei care îi ia regatului abilitatea de a atrage finanțele și talentul necesare pentru realizarea proiectului.

„Neom este sigur în dubii ” a spus un investitor privat. „Cu siguranță, guvernul nu se uită spre exterior în acest moment”.

De la uciderea jurnalistului, apropiații proiectului, incluzându-l pe arhitectul Norman Foster, s-au distanțat de idee, subliniind riscul reputației presupus de asociația cu bin Salman.

 

×
Subiecte în articol: neom 500 miliarde litoral