x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Charles, în vizită istorică în Cuba

Prinţul Charles, în vizită istorică în Cuba

25 Mar 2019   •   12:39
Prinţul Charles, în vizită istorică în Cuba
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Moştenitorul Coroanei britanice, Prinţul Charles, şi soţia sa, Camilla, se află într-o vizită istorică în Cuba, aceasta fiind prima vizită oficială în insula din Caraibe întreprinsă de către membri ai familiei regale britanice, relatează luni agenţia DPA.
Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall au sosit duminică în Cuba la bordul unui avion al RAF (Royal Air Force), care a aterizat pe aeroportul internaţional Jose Marti. Cuplul regal a fost întâmpinat pe aeroport de către ministrul adjunct de externe cubanez Ana Teresita Gonzalez.
Charles a depus o coroană de flori la Monumentul eroului naţional al Cubei, Jose Marti, din Piaţa Revoluţiei.
Partea oficială a vizitei începe luni. Charles va face un tur al centrului istoric al oraşului Havana şi se va întâlni cu preşedintele Cubei, Miguel Diaz-Canel. Charles şi Camilla vor fi apoi oaspeţii de onoare ai unui dineu de gală.
Cei doi nu au în program o întâlnire cu fostul preşedinte Raul Castro, fratele fostului lider revoluţionar cubanez Fidel Castro.
Marţi, Charles va participa la o ceremonie de inaugurare a unui parc solar, într-o zonă economică specială din Mariel (45 km est de Havana), care a fost construit cu investiţii britanice.
Vizita are loc în contextul escaladării tensiunilor dintre Cuba şi SUA, Marea Britanie fiind un aliat-cheie al Washingtonului.
Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall întreprind un turneu în Caraibe, ce include de asemenea diferite state ale Commonwealth-ului. Miercuri, cuplul regal britanic va merge în Insulele Cayman. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: printul charles Cuba