x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul George şi prinţesa Charlotte şi-au vizitat noul frăţior

Prinţul George şi prinţesa Charlotte şi-au vizitat noul frăţior

23 Apr 2018   •   20:30
Prinţul George şi prinţesa Charlotte şi-au vizitat noul frăţior
Sursa foto: Foto: Kensington Palace

Prinţul George şi prinţesa Charlotte, însoţiţi de tatăl lor, prinţul William, au ajuns la spitalul St. Mary din Londra pentru a îl vedea pe fratele lor mai mic, care s-a născut luni în această clinică, informează Reuters. 

Bebeluşul, al doilea fiu al prinţului William şi al ducesei de Cambridge, a venit pe lume la ora 10:01 GMT şi a avut la naştere greutatea de 3,8 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere, care a avut loc în clinica St. Mary din vestul Londrei, unde s-au născut şi primii doi copii ai cuplului princiar britanic - prinţul George şi prinţesa Charlotte. 

"Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, prinţul Harry şi membrii ambelor familii (ale părinţilor bebeluşului, n.r.) au fost informaţi şi sunt încântaţi de această veste", a anunţat Palatul Kensington. 

"Alteţa Sa Regală şi bebeluşul sunt sănătoşi şi se simt bine", precizează acelaşi comunicat. 

La câteva ore după naştere, prinţul William a părăsit clinica londoneză şi a fost salutat cu strigăte de bucurie şi mesaje de felicitare din partea jurnaliştilor şi admiratorilor familiei regale britanice, reuniţi în faţa spitalului St. Mary. 

"Mă voi întoarce peste câteva minute", a declarat, zâmbind, prinţul William, salutând mulţimea, în timp ce se îndrepta spre Palatul Kensington, pentru a-i aduce la spital pe cei doi copii mai mari ai cuplului princiar. 

După ce a ajuns în faţa clinicii, în timp ce urca scările acesteia, prinţesa Charlotte s-a întors spre spectatori şi i-a salutat făcându-le semne cu o mână, declanşând strigăte de bucurie în rândul spectatorilor. 

Palatul Kensington a dezvăluit că numele bebeluşului regal va fi anunţat în zilele următoare. Potrivit caselor de pariuri, prenumele favorite pentru noul prinţ britanic sunt Albert, Arthur, Jack şi Fred. 

Bebeluşul este cel de-al şaselea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după prinţul moştenitor Charles, tatăl lui - prinţul William - şi cei doi fraţi mai mari ai lui - prinţul George, în vârstă de patru ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani. 

În urma unei modificări a legislaţiei britanice, adoptată în 2013, bebeluşul născut luni nu o va devansa în ordinea de succesiune pe sora lui, Charlotte. Înainte de acea schimbare legislativă, copiii de sex masculin din casa regală a Marii Britanii aveau întâietate în ordinea de succesiune în faţa surorilor lor. 

Fratele mai mic al prinţului William, prinţul Harry, care se va căsători luna viitoare cu fosta actriţă americană Meghan Markle, coboară un loc în această ierarhie şi va ocupa de acum înainte locul al şaselea în ordinea de succesiune la tron. 

Conform tradiţiei, naşterea bebeluşului regal va fi anunţată printr-o proclamaţie semnată de medicii care au asistat la naşterea sa. Proclamaţia va fi instalată pe un şevalet auriu, plasat pentru publicul larg în curtea Palatului Buckingham, reşedinţa oficială din Londra a suveranei britanice. Întrucât familia britanică doreşte să rămână ancorată în modernitate, Palatul regal al Marii Britanii a publicat deja pe Twitter informaţia legată de naşterea bebeluşului, precizează AFP. 

După naşterea bebeluşului, cuplul William-Kate a primit numeroase mesaje de felicitare, inclusiv din partea premierului Theresa May, liderului Partidului Laburist - Jeremy Corbin - arhiepiscopului de Canterbury şi primarului Londrei, Sadiq Khan.AGERPRES

×