x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry şi Meghan Markle, întâmpinaţi cu entuziasm, cu ocazia primului angajament public al lor

Prinţul Harry şi Meghan Markle, întâmpinaţi cu entuziasm, cu ocazia primului angajament public al lor

01 Dec 2017   •   19:20
Prinţul Harry şi Meghan Markle, întâmpinaţi cu entuziasm, cu ocazia primului angajament public al lor
Sursa foto: Foto: Kensingron Palace

Prinţul Harry şi logodnica lui, actriţa americană Meghan Markle, au avut parte de o primire entuziasmantă, vineri, în Nothingam - un oraş din centrul Angliei -, cu ocazia primei lor vizite oficiale după anunţul referitor la căsătoria cuplului, ce va avea loc în 2018, informează AFP. 

Sute de persoane îmbrăcate cu haine de iarnă au sfidat temperaturile glaciale şi au ieşit pe străzile din Nottingham pentru a-i saluta pe cei doi tineri, care au purtat paltoane lungi, în culori închise. 

"E minunat, fantastic, avem noroc că au ales Nottingham pentru prima lor deplasare oficială!", a declarat pentru agenţia britanică PA Irene Hardman, în vârstă de 81 de ani, care aştepta răbdătoare în spatele unei bariere pentru a asista la sosirea în oraş a cuplului princiar. 

Frank Shelton, în vârstă de 81 de ani, originar din Carlton, o localitate din comitatul Nottinghamshire, un admirator al prinţilor William şi Harry, a venit însoţit de nepoata lui, Kim, în vârstă de opt ani. Alţi fani britanici au preferat să fluture drapelul american, în semn de omagiu adus originilor lui Meghan Markle. 

După ce au strâns mâinile spectatorilor şi au schimbat câteva cuvinte, timp de aproximativ 20 de minute, cu publicul, prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, vor fi prezenţi la o petrecere organizată de o asociaţie care sprijină bolnavii de SIDA. Apoi, ei sunt aşteptaţi la o şcoală care participă la un program dedicat stopării delincvenţei juvenile. Cele două teme reprezintă chestiunile preferate de prinţul Harry în ceea ce priveşte acţiunile de caritate. 

"Domnişoara Markle aşteaptă cu nerăbdare să îi întâlnească pe toţi acei tineri despre care i-a vorbit prinţul Harry", a declarat purtătorul de cuvânt al prinţului, Jason Knauf, înainte de această vizită oficială. El a dezvăluit că Harry se simte foarte ataşat de oraşul Nottingham, pe care l-a vizitat de mai multe ori. 

Această deplasare este prima dintr-o lungă listă de angajamente prevăzute pe agenda cuplului, a cărui căsătorie va avea loc în capela St. George din perimetrul Castelului Windsor, unde bunica prinţului Harry, regina Elisabeta a II-a, îşi petrece majoritatea weekendurilor şi unde Harry a fost botezat. Cei doi tineri au spus că vor străbate întreaga ţară în lunile următoare, pentru ca Meghan Markle să aibă ocazia de a o cunoaşte mai bine. 

Actriţa americană, cunoscută în principal pentru rolul interpretat în serialul "Suits", a decis să renunţe la cariera artistică şi la angajamentele sale din cadrul ONU, unde milita pentru drepturile femeilor, pentru a se consacra activităţilor caritative ale familiei regale britanice. Ea va deveni patroana Royal Foundation după căsătorie, alături de soţul ei, de prinţul William şi de soţia acestuia - Kate, ducesă de Cambridge. 

Fundaţia militează în special pentru bunăstarea militarilor şi foştilor soldaţi, copiilor şi adolescenţilor, protejării speciilor de vieţuitoare ameninţate cu dispariţia şi a mediului înconjurător, dar şi pentru creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului larg a chestiunilor legate de sănătatea mintală. 

"Este o decizie pe care a luat-o ea însăşi", a declarat purtătorul de cuvânt de la Palatul Kensington. "Ea vrea să aibă parte de un nou început şi să se concentreze asupra Marii Britanii, să înveţe să cunoască această ţară şi să călătorească în ţările din Commonwealth", a adăugat el. 

Cei doi tineri, care au o relaţie de 16 luni şi s-au mutat împreună într-o reşedinţă anexă de la Palatul Kensington, şi-au anunţat luni logodna şi au dezvăluit că se vor căsători în mai 2018. "Toate planetele s-au aliniat... Această femeie magnifică a intrat în viaţa mea, iar eu am intrat în viaţa ei", a declarat prinţul Harry într-un interviu televizat. 

Ziua exactă a căsătoriei prinţului Harry cu Meghan Markle nu a fost deocamdată anunţată în mod oficial.AGERPRES

×