x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a decedat

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a decedat

22 Oct 2011   •   07:29
Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a decedat

Printul mosternitor al Arabiei Saudite, Sultan ben Abdel Aziz, care primea ingrijiri medicale in Statele Unite, a decedat, a anuntat sambata palatul regal saudit, conform BBC.

Anterior, postul american de televiziune CNN a difuzat aceasta informatie citand surse anonime din cadrul Departamentului de Stat.

Printul mostenitor, in varsta de 83 de ani, era ministru al Apararii si se afla in SUA pentru ingrijiri medicale inca din iunie, luna urmatoare suferind o interventie chirurgicala.

Decesul printului Sultan survine la putin timp dupa ce fratele vitreg al acestuia, regele Abdallah, in varsta de 87 de ani, a suferit o noua interventie chirurgicala intr-un spital din Riyad, dupa ce anul trecut, in SUA, a fost supus la doua operatii in urma unei hernii de disc.

Odata cu decesul printului mostenitor, printul Nayef (foto), in varsta de 78 de ani, ministru de Interne si frate vitreg cu regele, este de acum al doilea in ordinea succesiunii la tron, dupa nominalizarea sa in martie 2009 ca al doilea vicepremier.

×
Subiecte în articol: deces arabia saudita print mostenitor