x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Paul, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase au participat la o recepţie la nunta principelui Albert

Prinţul Paul, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase au participat la o recepţie la nunta principelui Albert

de Mediafax    |    01 Iul 2011   •   12:43

Printul Paul si printesa Lia, Nadia Comaneci si Bart Connor, Ilie Nastase si Brigitte Sfat au participat, vineri seara la o receptie organizata in cadrul evenimentelor dedicate nuntii lui Albert al II-lea cu logodnica sa, Charlene Wittstock, au declarat pentru Mediafax reprezentantii printului Paul.
Printul Paul si printesa Lia participa la o parte dintre evenimentele prilejuite de nunta printului Albert al II-lea cu logodnica lui, Charlene, care se vor desfasura vineri si sambata in principatul Monaco.
Totodata, la manifestari prilejuite de casatoria printului Albert al II-lea cu logodnica lui au fost invitati fosta glorie a gimnasticii romanesti Nadia Comaneci si sotul ei, Bart Connor, dar si fostul jucator de tenis Ilie Nastase, care este insotit de iubita lui, Brigitte Sfat.
Manifestarile dedicate casatoriei printului au debutat vineri seara, printr-un concert sustinut pe stadionul Louis-II de trupa The Eagles, la care au asistat Albert al II-lea de Monaco si logodnica sa, Charlene Wittstock, alaturi de circa 15.000 de monegasci si rezidenti ai principatului.
Reprezentantii printului Paul de Romania au declarat pentru Mediafax ca, in paralel cu concertul, tot la stadion, a avut loc o receptie restransa la care au participat cuplul regal, printesa Stephanie, una dintre surorile lui Albert al II-lea, dar si printul Paul si printesa Lia, Nadia Comaneci si Bart Connor, Ilie Nastase si Brigitte Sfat.
Imediat dupa ce receptia s-a incheiat, printul Albert al II-lea a plecat impreuna cu viitoarea sa sotie, restul invitatilor ramanand pana la finalul concertului.
Totodata, in cursul zilei de vineri, vor avea loc alte evenimente legate de nunta printului Albert al II-lea la care vor participa si printul Paul si printesa Lia. Astfel, dupa cununia civila, prevazuta sa aiba loc vineri dupa-amiaza, va avea loc un pranz privat, apoi, vineri seara, printul Paul si printesa Lia vor participa la spectacolul artistului Jean Michel Jarre.
Printul Paul si printesa Lia au oferit ca dar de nunta cuplului princiar o vaza din sticla realizata de artistul roman Ioan Nemtoi.
Casatoria civila a lui Albert al II-lea de Monaco cu logodnica sa, Charlene Wittstock, va avea loc in Sala tronului din Palatul princiar, vineri, de la ora 15.00 GMT (18.00, ora Romaniei), si nu va dura foarte mult. Dupa casatoria civila, campioana la natatie sud-africana se va numi Charlene Grimaldi, avand titlul de principesa de Monaco. Imediat dupa ceremonie, cuplul isi va saluta supusii de la balconul palatului, urmand sa coboare imediat printre ei.
Sambata, de la aceeasi ora, imbracata in rochie de mireasa, la bratul tatalui sau, principesa va traversa piata palatului, moment care va fi urmarit de camerele de filmat apartinand unui numar de peste 50 de televiziuni. Ceremonia religioasa va fi retransmisa pe ecrane uriase.
Soprana Renée Fleming si tenorul Andrea Bocelli vor canta in timpul ceremoniei religioase.
Ceremonia religioasa va fi urmata de un dineu conceput de Alain Ducasse, de un bal si de uriase focuri de artificii.
Printre personalitatile care si-au confirmat prezenta la nunta printului Albert al II-lea se numara Karl Lagerfeld, Inès de la Fressange, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism Jean Todt, presedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, presedintele libanez Michel Suleiman si presedinta Irlandei Mary McAleese.
Presedintele francez Nicolas Sarkozy va fi si el prezent, potrivit unor surse, insa nu a fost luata deocamdata nicio decizie in legatura cu prezenta la eveniment a sotiei sale, care este insarcinata. Printul William al Marii Britanii si sotia lui, Catherine, nu vor fi prezenti, deoarece in acea perioada se vor afla intr-o vizita oficiala in Canada. Din Romania, la toate ceremoniile prilejuite de casatoria printului Albert al II-lea cu logodnica lui, Charlene, vor participa principesa Margareta si principele Radu.
Albert al II-lea, printul suveran in varsta de 53 de ani, a cunoscut-o in anul 2000 pe campioana sud-africana la natatie Charlene Wittstock, cu ocazia unui concurs de natatie organizat la Monaco. Printul, denumit in presa franceza "eternul celibatar" - desi este tatal a doi copii din relatii pasagere -, si-a anuntat logodna in iulie 2010.
Charlene Wittstock, nascuta in urma cu 33 de ani in Rhodesia (astazi in Zimbabwe), era protestanta, dar s-a convertit la catolicism inainte de casatoria religioasa, ce va avea loc pe 2 iulie.
Albert al II-lea, el insusi pasionat de sport, a participat la cinci editii ale Jocurilor Olimpice, incepand cu cea organizata la Calgary in 1998 si terminand cu cea organizata la Salt Lake City in 2002, in calitate de membru al echipei nationale de bob. Albert al II-lea este membru al Comitetului International Olimpic, din 1985, si presedintele Comitetului Olimpic Monegasc.
Printul Albert are doi copii, din relatii pasagere, insa, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceza, doar copiii nascuti in cadrul casatoriei pot mosteni tronul.
Cea mai recenta nunta regala organizata la Monaco a avut loc in 1956, cand tatal lui Albert, Rainier, s-a casatorit cu actrita americana castigatoare a unui premiu Oscar Grace Kelly.

×