x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prințul Philip a prezentat scuze femeii rănite în accidentul pe care l-a provocat

Prințul Philip a prezentat scuze femeii rănite în accidentul pe care l-a provocat

27 Ian 2019   •   13:00
Prințul Philip a prezentat scuze femeii rănite în accidentul pe care l-a provocat
Sursa foto: Captură video

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a transmis un mesaj femeii rănite în accidentul de maşină produs în urmă cu zece zile spunând că îi pare "foarte rău" pentru cele întâmplate, potrivit tabloidului Sunday Mirror citat de AFP. 

Ziarul britanic a publicat o copie a scrisorii primită de la prinţul Philip de Emma Fairweather, pasageră în autoturismul Kia cu care soţul reginei Elisabeta a II-a a intrat în coliziune în timp ce se afla la volanului maşinii sale Land Rover. 

"Aş vrea să ştiţi cât de rău îmi pare pentru rolul meu în accident", se arată în scrisoare. 

"Nu am văzut maşina venind şi sunt cuprins de remuşcări pentru consecinţe", a notat prinţul Philip care a explicat că "în condiţii normale" nu ar fi avut "nicio dificultate" să observe traficul, însă "soarele strălucea jos deasupra drumului principal". 

"De atunci am aflat că aţi suferit o fractură a mâinii. Sunt profund îndurerat în legătură la această vătămare. Vă doresc o recuperare rapidă în urma unei experienţe foarte dureroase", a încheiat prinţul Philip. 

Accidentul a avut loc la 17 ianuarie în apropierea domeniului regal Sandringham, unde regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip petrec o mare parte a sezonului de iarnă. 

Land Rover-ul s-a răsturnat în urma impactului cu autoturismul Kia, survenit în timp ce Philip a ieşit de pe o alee din Sandringham pentru a se angaja pe un drum public. Prinţul nu a fost rănit în acest accident care "va fi investigat" şi în cazul căruia "vor fi luate măsuri corespunzătoare", după cum a anunţat poliţia din Norfolk. 

Emma Fairweather, în vârstă de 46 de ani, mamă a doi copii, era pasageră în maşina Kia care a intrat în coliziune cu puternicul Land Rover Freelander pe care îl conducea prinţul Philip. Ea şi-a fracturat încheietura mâinii stângi. În Kia se mai aflau un copil de nouă luni, pe bancheta din spate, iar la volan era o prietenă a femeii, care a fost rănită uşor la un genunchi. 

Fairweather s-a plâns săptămâna trecută în Sunday Mirror că nu a primit scuze de la prinţ. "Sunt norocoasă să fiu în viaţă şi nici măcar nu mi-a cerut scuze". 

"A fost un moment atât de traumatizant şi dureros, m-aş fi aşteptat la mai mult de la familia regală", a spus Emma Fairweather pentru ziarul citat. 

Ea a dezvăluit totuşi că a primit un telefon de la un poliţist pentru a-i trimite un mesaj. Dar, după părerea ei, mesajul nu avea sens. ''Mi-a spus: 'Regina şi Ducele de Edinburgh ar dori să vă transmită salutări'. Aceasta nu este o scuză şi nici măcar o urare de bine''. 

La două zile după accident, Philip a trebuit din nou să dea explicaţii poliţiei după ce a fost văzut conducând fără centura de siguranţă. O purtătoare de cuvânt a poliţiei din Norfolk a precizat că ''au fost date sfaturi corespunzătoare conducătorului auto'', "o reacţie standard pentru acest tip de infracţiune". 

Pe parcursul ultimului deceniu, prinţul britanic a fost văzut la volan în numeroase ocazii, având adeseori lângă el, ca pasageri, şefi de state şi de guverne şi personalităţi internaţionale. 

Personaj cu temperament efervescent, renumit pentru glumele sale ireverenţioase şi care încalcă adeseori normele conceptului de "corectitudine politică", prinţul Philip şi-a anunţat retragerea din activităţile publice în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 de angajamente oficiale în urma urcării pe tron a soţiei sale, în 1952.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: printul philip accident