x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul William a adus un omagiu "reacţiei remarcabile" a neo-zeelandezilor după masacrul comis în moscheile din Christchurch

Prinţul William a adus un omagiu "reacţiei remarcabile" a neo-zeelandezilor după masacrul comis în moscheile din Christchurch

26 Apr 2019   •   21:30
Prinţul William a adus un omagiu "reacţiei remarcabile" a neo-zeelandezilor după masacrul comis în moscheile din Christchurch

Prinţul William s-a întâlnit vineri la Christchurch cu supravieţuitori ai masacrului comis pe 15 martie în două moschei din oraş şi a adus un omagiu "reacţiei remarcabile" a locuitorilor Noii Zeelande după această tragedie care a îndoliat ţara, relatează AFP şi Reuters.

"Ideologia extremistă trebuie învinsă", a declarat Ducele de Cambridge în timpul unei vizite la moscheea Al Noor unde zeci de persoane au fost ucise luna trecută într-un atac armat comis de un simpatizant australian al ideologiei ce susţine "supremaţia albilor".

"Ce s-a întâmplat aici a fost alimentat de o ideologie denaturată care nu cunoaşte limite", a declarat prinţul William în prezenţa a circa 160 de persoane, printre care şi premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern şi alţi oficiali şi lideri religioşi.

"Extremismul în toate formele sale trebuie combătut", a mai spus William care se află într-o vizită de două zile în Noua Zeelandă în numele bunicii sale regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care este şi şeful statului neo-zeelandez.

"Acest act de violenţă a avut drept scop să schimbe Noua Zeelandă, însă aţi arătat în doliul naţiunii voastre profunzimea empatiei, a compasiunii, a căldurii şi a iubirii voastre", a mai spus el, după o întâlnire cu medicii şi asistentele care s-au ocupat de răniţi în ziua masacrului.

"Într-un moment de profundă durere, aţi rămas de la început împreună. Aţi arătat ceva remarcabil ca reacţie la această tragedie", a mai spus el. "Vreau să-mi exprim recunoştinţa faţă de ceea ce aţi învăţat lumea în ultimele săptămâni. Vă împărtăşesc optimismul", a mai spus el.

Un impresionant dispozitiv de securitate a fost desfăşurat la faţa locului, cu elicoptere survolând cartierul.

Prinţul Williams urma să viziteze vineri după-amiază moscheea Linwood, unde alte persoane au fost ucise în atacul armat.

"Mesajul din partea Christchurch şi cel din partea moscheilor Al Noor şi Linwood nu poate fi mai clar. Ideologia urii nu va reuşi să ne divizeze", a mai spus William.AGERPRES

×
Subiecte în articol: prinţul william