x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prizonierele mamei - Trei copile au fost sechestrate in conditii mizere

Prizonierele mamei - Trei copile au fost sechestrate in conditii mizere

de Irina Cristea    |    13 Feb 2007   •   00:00
Prizonierele mamei - Trei copile au fost sechestrate in conditii mizere

Trei surori din Austria au petrecut sapte ani printre gunoaie si soareci, private de orice sursa de lumina, mancand resturi si invatand sa comunice doar intre ele, printr-un limbaj propriu. Toate acestea la ele acasa, din dorinta propriei lor mame.

Cazul care a socat din nou Austria s-a petrecut intr-un cartier destul de select din localitatea Poestlingberg, in apropiere de Linz. BBC relateaza ca cele trei fete au fost salvate in octombrie 2005, dar povestea fetelor a devenit publica abia zilele trecute.

CHINUITE. Viktoria, Katharina si Elisabeth aveau 7, 11 si respectiv 13 ani cand mama lor le-a inchis in casa in urma depresiei provocate de divortul de tatal fetelor. Le-a inghesuit intr-o camaruta cu storurile trase, fara vreo sursa artificiala de lumina si in care, vreme de sapte ani, gunoaiele au ajuns sa formeze un "covor" de un metru grosime. In tot acest timp, fetele nu au mai dat ochii cu nimeni, singurii tovarasi de joaca fiindu-le sobolanii pentru care intreaga casa era un adevarat paradis. Rupte complet de exterior, cele trei surori au dezvoltat chiar un limbaj propriu, un fel de germana cantata, unde aproape fiecare propozitie se incheie cu conjuctia "dar".

Oroarea a fost descoperita cu mare greutate. A fost nevoie ca un vecin suspicios sa ameninte consiliul local cu un proces pentru ca autoritatile sa forteze intrarea in casa unde "traiau" fetele. Serviciile sociale le-au luat imediat sub protectie, dar expertii care le-au evaluat si care le supravegheaza non-stop spun ca doar doua dintre ele au sanse sa poata functiona, intr-o buna zi, ca oameni normali.

×
Subiecte în articol: externe