x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Probă tv de rasism: Un actor care pretindea că e român a fost agresat de italieni - video

Probă tv de rasism: Un actor care pretindea că e român a fost agresat de italieni - video

de Carmen Plesa    |    08 Mar 2009   •   00:00

Un actor italian care pretindea că este român, într-un reportaj pentru emisiunea Le Iene, în scopul de a verifica  atmosfera rasistă din Italia, despre care s-a vorbit în ultimele luni, a fost agresat, înjurat şi ameninţat cu un cuţit.



Actorul Paolo Calabresi a mers în cartierul Guidonia, unde patru români au fost arestaţI, în ianuarie, sub acuzaţia că au violat o tânără italiancă. Pentru a verifica modul în care reacţionează italienii, actorul s-a îmbrăcat mai modest şi a vorbit cu accent românesc, cerând pe un ton normal o informaţie sau o ţigară.

În 60 % din cazuri, Paolo a primit insulte şi refuzuri, iar restul persoanelor s-au cumportat într-o manieră normală. În două dintre cazuri lucrurile au degenerat. Unul dintre italieni a scos un cuţit şi i l-a pus la gât. "Momentul actual este unul foarte delicat. Trebuie să combatem cu tărie orice formă de ilegalitate şi să găsim echilibrul în reacţia populaţiei, care e foarte puternică, şi capacitatea de a distinge între infractori şi oamenii care respectă legea”, a comentat primarul Romei, Gianni Alemanno, atmosfera de intoleranţă demonstrată de Le Iene.

×
Subiecte în articol: diaspora