x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul lui Oscar Pistorius se va ţine în martie 2014

Procesul lui Oscar Pistorius se va ţine în martie 2014

de Marina Constantinoiu    |    17 Aug 2013   •   15:16
Procesul lui Oscar Pistorius se va ţine în martie 2014

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita, Reeva Steenkamp, va fi judecat în martie 2014 pentru crimă, a anunţat sâmbătă avocatul acestuia.

"Procesul se va ţine în martie anul viitor. Din prima săptămână, până la sfârşitul lunii martie", a declarat pentru AFP avocatul Kenny Oldwage.

Luni, Oscar Pistorius (26 de ani), urmează să revină în faţa unui tribunal din Pretoria pentru o audiere de procedură. Data de 19 august la care el va fi audiat este ziua în care Reeva Steenkamp ar fi împlinit 30 de ani. Aceasta era top-model şi era foarte populară în Africa de Sud.

Parchetul sud-african a anunţat marţea trecută că a finalizat actul de acuzare împotriva atletului paralimpic Oscar Pistorius. Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Bulelwa Makele, a precizat că documentul cuprinde "o lungă listă cu capete de acuzare" şi urmează să fie făcut public la 19 august.

Pistorius este acuzat că a împuşcat-o de mai multe ori pe prietena sa, prin uşa toaletei vilei sale din Pretoria, în noaptea de 13 spre 14 februarie. Atletul nu a negat niciodată că a ucis-o pe Reeva Steenkamp, însă a afirmat încă din prima zi că a confundat-o cu un hoţ. Apărat de "tenorii" baroului sud-african, Pistorius a obţinut foarte repede eliberarea pe cauţiune, avocaţii săi demontând metodic primele elemente furnizate de acuzare.

În cursul audierilor preliminare din luna februarie, Parchetul a încercat să demonstreze că Pistorius ştia perfect cine era victima sa, iar gloanţele au fost trase în urma unei dispute pe care cuplul a avut-o în seara respectivă.
Oscar Pistorius a dobândit celebritatea mondială cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, din vara anului trecut, când a devenit primul atlet cu handicap care a participat într-o cursă alături de sportivi valizi, concurând cu ajutorul protezelor sale de carbon semănând cu labele de felină, care i-au adus supranumele de "Blade Runner".

×