x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorul din Dusseldorf: Copilotul Germanwings a avut tendinţe suicidare, dar nu recent

Procurorul din Dusseldorf: Copilotul Germanwings a avut tendinţe suicidare, dar nu recent

de Marina Constantinoiu    |    30 Mar 2015   •   18:10
Procurorul din Dusseldorf: Copilotul Germanwings a avut tendinţe suicidare, dar nu recent

 Copilotul avionului Airbus A320, bănuit că a prăbuşit avionul, îndreptându-se spre versantul unui munte, în sud-estul Franţei, a urmat tratamente pentru tendinţe suicidare în trecut, dar nu recent, a anunţat luni justiţia germană.”Copilotul a fost în tratament psihoterapeutic pentru tendinţe suicidare acum mai mulţi ani, înaintea obţinerii permisului de pilotaj”, a declarat procurorul din Dusseldorf, Ralf Herrenbruck.

“După aceasta, până recent, au avut loc mai multe consultaţii medicale, soldate cu concedii medicale, fără să fie constatate tendinţe suicidare sau agresivitate la adresa altora”, a adăugat procurorul într-o scurtă declaraţie scrisă, fără a preciza motivul consultaţiilor medicale şi al concediilor medicale, scrie presa germană.

Motivaţii puţin clare
Parchetul din Dusseldorf a subliniat că nici o scrisoare de adio nu anunţa un eventual proiect de prăbuşire a avionului. Nimic “din mediul său familial, personal sau de la locul de muncă” nu a permis până acum obţinerea de informaţii privind eventuale motivaţii, a mai afirmat Parchetul.

Andreas Lubitz, care avea 27 de ani, este bănuit că a prăbuşit în mod deliberat avionul companiei Germanwings. Vineri, Parchetul din Dusseldorf, unde locuita parte din timp tânărul copilot, anunţase că acesta primise concediu medical pentru ziua în care s-au petrecut faptele, adică 24 martie. Anchetatorii au găsit în locuinţa copilotului certificate de incapacitate de lucru rupte.

Portretul care se desenează încet, încet, este cel al unui tânăr prezentat ca sportiv şi suferind de tulburări psihologice sau psihiatrice. Ziarul german Bild am Sonntag a afirmat că anchetatorii au găsit în apartamentul său reţete pentru medicamente prescrise maniaco-depresivilor, precum şi mari cantităţi de somnifere.

×