x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producătorii germani de bere vor dezvălui câte calorii conţin produsele lor

Producătorii germani de bere vor dezvălui câte calorii conţin produsele lor

18 Ian 2019   •   17:46
Producătorii germani de bere vor dezvălui câte calorii conţin produsele lor

Începând din acest an producătorii germani de bere vor adăuga pe etichete informaţii cu privire la numărul exact de calorii din fiecare recipient comercializat, relatează vineri DPA.

Deşi Comisia Europeană a atras atenţia că va solicita introducerea unei astfel de menţiuni pe etichete, Federaţia Producătorilor de Bere din Germania şi Asociaţia berarilor germani au anunţat vineri că vor face acest pas din proprie iniţiativă.

Noile etichete vor fi introduse pe parcursul anului 2019

Până în prezent, legislaţia UE nu a impus eticheta nutriţională pe băuturile alcoolice. Însă, un sondaj efectuat pentru berari de grupul INSA a demonstrat că 52% dintre consumatorii germani vor să regăsească astfel de informaţii pe etichete.

Norbert Eichele, directorul federaţiei berarilor a declarat că producătorii de bere nu nimic de ascuns. În opinia sa, transparenţa este în interesul lor din moment ce în prezent majoritatea consumatorilor supraestimează numărul caloriilor consumate. ''O sticlă de pilsner conţine în medie 200 de calorii. Însă, mulţi consumatori cred că are 300, 400 sau chiar 500 de calorii", a indicat Eichele.

Berarii speră că producătorii de vin şi distilatorii vor urma exemplul lor. Însă, acest lucru s-ar putea să nu se întâmple, potrivit reacţiei unui purtător de cuvânt al vinificatorilor din regiunea Franconia (sudul Germaniei). ''Nu vedem necesitatea informaţiilor nutriţionale sau a datelor referitoare la caloriile din vin pentru că vinul este o indulgenţă", a declarat Michael Bock. ''Oamenii din Franconia nu îşi fac griji cu privire la faptul că vinul îngraşă. Ei se bucură de el'', a adăugat el.

Asociaţia distilatorilor germani nu a răspuns solicitărilor de a comenta pe marginea acestui subiect, a precizat DPA.AGERPRES

×