x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producătorul auto Renault a fost retrogradat la categoria "junk"

Producătorul auto Renault a fost retrogradat la categoria "junk"

09 Apr 2020   •   16:27
Producătorul auto Renault a fost retrogradat la categoria "junk"

Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a retrogradat ratingul producătorului auto francez Renault, de la "BBB minus/A-3" la "BB plus/B", categoria "junk", cu perspectivă negativă, transmite Reuters.

Impactul pandemiei cu coronavirus  provoacă scăderea vânzărilor auto pe plan global de circa 15% în 2020, însă ca urma o redresare de 6% - 8% în 2021.

Renault are o rezervă solidă de lichidităţi şi poate să se bazeze pe garanţiile oferite de statul francez. Cu toate astea, câştigurile Renault, fluxul de numerar generat şi poziţia sa financiară sunt de așteptat să slăbească.

"Perspectiva negativă reflectă gradul ridicat de incertitudine privind impactul economic al pandemiei, implicaţiile asupra vânzărilor auto globale şi cum va fi afectată performanţa Renault şi capacitatea de a gestiona aşteptatul declin al câştigurilor", arată agenţia.

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a retrogradat, în martie, ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Renault, de la "BBB minus" la "BB plus", perspectiva atribuită fiind negativă.

Agenţia apreciază că perspectiva "negativă" asociată ratingului Renault reflectă riscul unei noi deteriorări a profilului de credit al Renault dacă măsurile de izolare şi opririle de producţie care au legătură cu pandemia se vor prelungi.

În februarie, şi agenţia de evaluare financiară Moody's a coborât cu o treaptă, de la "Baa3" la "Ba1", ratingul atribuit Renault, la categoria "junk",(nerecomandat pentru investiţii, cu perspectivă stabilă, după ce anul trecut producătorul auto francez a înregistrat primele pierderi din ultimii zece ani.

Grupul Renault a înregistrat în 2019 o pierdere netă de 141 milioane de euro, comparativ cu un profit de 3,3 miliarde de euro în 2018, iar vânzările totale au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule.

Compania Dacia a fost preluată de Renault 1999 și a fost relansată în 2004 cu modelul Logan.

Renault România a anunţat că Uzina de la Mioveni își va relua progresiv activitatea din 21 aprilie, iar din 4 mai va funcționa normal. 

 

×
Subiecte în articol: Renault s&p junk