x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producția de vin din Franța, afectată de intemperii

Producția de vin din Franța, afectată de intemperii

25 Aug 2016   •   15:50
Producția de vin din Franța, afectată de intemperii

Producţia de vin a Franţei ar urma să fie cu aproximativ 10% mai mică în acest an comparativ cu anul trecut, din cauza intemperiilor care au afectat culturile de viţă de vie, începând din luna aprilie, a anunţat joi Ministerul francez al Agriculturii, transmite AFP.

După mai multe episoade de îngheţ şi grindină, producţia de vin din acest an ar urma să se situeze la 42,9 milioane hectolitri, comparativ cu 47,8 milioane hectolitri în 2015, şi va fi mai mică cu 7% faţă de media din ultimii cinci ani, a precizat Agreste, direcţia de statistică a Ministerului francez al Agriculturii.

"Îngheţul din primăvară care a afectat anumite bazine viticole (Champagne, Bourgogne şi Val de Loire), episoadele recurente de vânt, conjugate cu agravarea secetei în zona mediteraneană şi pagubele provocate de grindină în alte bazine (Charente, Bourgogne-Beaujolais şi Languedoc-Roussillon) afectează potenţialul de producţie, al cărui nivel a fost revizuit în scădere faţă de estimarea din luna iulie", a precizat Agreste.

Este vorba de o estimare provizorie şi care este susceptibilă să fie revizuită în funcţie de evoluţiile climatice şi problemele sanitare care ar putea interveni în timpul culesului.

În luna octombrie a anului trecut, Organizaţia Internaţională a Vinului (OIV) a anunţat că Italia a devenit primul producător mondial de vin, devansând Franţa, în condiţiile în care producţia italiană a crescut cu 10% până la 48,9 milioane hectolitri, în timp ce producţia Franţei a stagnat la 47,3 milioane hectolitri.

AGERPRES

×