x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesor la Harvard, acuzat de propriii studenţi că este vinovat pentru criza financiară mondială!

Profesor la Harvard, acuzat de propriii studenţi că este vinovat pentru criza financiară mondială!

07 Noi 2011   •   11:20
Profesor la Harvard, acuzat de propriii studenţi că este vinovat pentru criza financiară mondială!

Zeci de studenti ai Universitatii Harvard au parasit sala de curs a profesorului Greg Mankiw, acuzand ca informatiile pe care acesta le-a oferit studentiilor de-a lungul anilor au contribuit la introducerea "ineglaitatilor din societatea de astazi", informeaza Daily Mail.

In cadrul unei scrisori deschise, studentii il acuza pe profesorul Mankiw ca teoriile conservatoare pe care le-a predat de-a lungul carierei sale au influentat fosti studenti la Harvard, actuali bancheri, lideri de opinie sau legiuitori.

Studentii mentioneaza ca se asteptau la o "discutie critica atat despre beneficiile, cat si despre defectele diferitelor modele de simplificare economica" insa cursurile lui Mankiw "nu includ sursele primare si prezinta foarte putine articole din jurnalele academice, ingradind, astfel, accesul la abordari alternative ale economiei".

"Am descoperit ca acest curs expune o viziune limitata, care consideram ca perpetueaza un sistem problematic si ineficient de inegalitatea economica in societatea de astazi", au mai scris studentii in scrisoarea lor.

Mankiw, care a fost consilier pentru George W. Bush si lucreaza acum pentru Mitt Romney, a scris doua manuale de economie intens folosite in mediul universitar. In unul dintre acestea a scris ca ideea ca ipozitele reduse se platesc singure este "un moft". Cu peste 700 de studenti inscrisi la cursul sau, Mankiw conduce cel mai popular curs de economie de la Harvard.

Profesorul Mankiw, ale carui manuale sunt studiate si la Princeton, Yale sau Brown, sustine ca el preda un "curs de economie de masa", fara implicatii politice.

×