x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesorul american care a prezis corect rezultatele alegerilor din 1984 a anunțat că Trump va pierde

Profesorul american care a prezis corect rezultatele alegerilor din 1984 a anunțat că Trump va pierde

09 Aug 2020   •   18:00
Profesorul american care a prezis corect rezultatele alegerilor din 1984 a anunțat că Trump va pierde

Profesorul de istorie Allan Lichtman, care a prezis corect câștigătorul fiecărei curse prezidențiale de la victoria lui Ronald Reagan din 1984, folosind un sistem propriu, a prezis că Donald Trump va pierde Casa Albă anul acesta, anunță CNN.

 

Trebuie menționat că în 2000 Lichtman a prezis că Al Gore va câștiga alegerile. Deși Gore a câștigat votul popular, în cele din urmă a pierdut președinția în fața lui George W. Bush, după ce Curtea Supremă a decis să oprească numărarea voturilor electorale din Florida.

Într-un interviu acordat CNN, Lichtman a fost definitiv în răspunsul său: „Cheile prezic că Donald Trump va pierde Casa Albă anul acesta”. Lichtman își bazează predicția pe modelul „13 keys - 13 chei”, cu factori care includ factori precum economia, actualitatea, tulburările sociale și scandalurile, precum și carisma personală a candidaților.

"Secretul este să fii cu ochii pe imaginea de ansamblu a puterii și performanțelor. Și nu acordă nicio atenție sondajelor, ascensiunilor și coborâșurilor cotidiene ale campaniei”, a explicat Lichtman.

Deși Lichtman prezice alegeri începând cu 1982, el a explicat că simte aceeași presiune la fiecare patru ani. "Am 73 de ani", a spus el pentru CNN. „Dar de fiecare dată, fără greș, am emoții”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump