x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se uita opt ore pe zi la filme cu pisici, dar câştiga 250.000 de dolari. Cum i-a reuşit figura

Se uita opt ore pe zi la filme cu pisici, dar câştiga 250.000 de dolari. Cum i-a reuşit figura

17 Ian 2013   •   16:16
Se uita opt ore pe zi la filme cu pisici, dar câştiga 250.000 de dolari. Cum i-a reuşit figura
Sursa foto: kittens4blog

Un programator de top de la o companie americană, care avea un salariu de sute de mii de dolari pe an, a plătit o firmă chinezească să-i facă treaba, în timp ce el îşi petrecea timpul la birou relaxându-se şi navigând pe internet.

Bărbatul, căruia i s-a divulgat doar prenumele - Bob, îşi petrecea orele de muncă uitându-se la filmuleţe cu pisici pe YouTube, sau pe conturile de Facebook şi Reddit. Munca pe care trebuia să o facă o delegase unei firme din oraşul chinezesc Shenyang, care a primit 50.000 de dolari pentru serviciile prestate.

Deşi salariul lui Bob nu a fost divulgat, o persoană care ocupă funcţia acestuia la o firmă de IT câştigă, în medie, 250.000 de dolari pe an, în SUA.

Escrocheria a ieşit la iveală în timpul unui audit, după ce unul dintre şefii companiei a suspectat că reţelele VPN ale companiei au fost compromise.

În timpul auditului (care a scos la iveală şi istoricul căturărilor pe internet ale lui Bob) s-a descoperit că acesta efectuase o conexiune prin VPN către compania chineză. Programatorii chinezi se puteau loga în acest fel folosind contul lui Bob şi făcându-i treaba.

Bărbatul a fost concediat în urma descoperirii. 

×
Subiecte în articol: programator chinezi IT