x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proiect de lege pentru desfiinţarea "Loteriei Vizelor"

Proiect de lege pentru desfiinţarea "Loteriei Vizelor"

21 Iul 2011   •   16:56
Proiect de lege pentru desfiinţarea "Loteriei Vizelor"

Un proiect de lege privind desfiintarea programului "Loteria Vizelor", prin care guvernul SUA acorda anual 55.000 de vize de rezidenta permanenta in Statele Unite, a fost transmis de comisia juridica a Camerei Reprezentantilor spre dezbaterea plenului, informeaza Fox News, citat de Hotnews. Criticii loteriei sustin ca problema fraudelor si posibilitatea ca programul sa fie exploatat de teroristi reprezinta o adevarata amenintare pentru securitatea nationala.

In fiecare an, milioane de doritori isi incearca norocul si se inscriu in program derulat de Departamentul de Stat american, insa sansele de a obtine o viza pentru Statele Unite sunt destul de scazute - numai in 2010 au fost 15 milioane de cereri pentru 55.000 de vize -, si ar putea deveni acum ti mai scazute, noteaza Fox News. "Este o invitatie deschisa pentru frauda si un loz castigator pentru teroristi", a declarat presedintele comisiei juridice din Camera Reprezentantilor, Lamar Smith. Deputatul republican de Texas a adaugat ca obiectivul programului, acela de a spori diversitatea imigrantilor care vin in SUA, a fost deja atins cu cele peste 785.000 de vize acordate din 1995 pana in prezent. Proiectul legislativ prin care se doreste abolirea loteriei vizelor, initiat de deputatul republican din statul Virginia, Bob Goodlatte, este contestat de deputatii democrati.

John Conyers, deputat democrat de Michigan, sustine ca eliminarea loteriei vizelor ar pune capat, practic , imigratiei legale din tarile africane si ar reduce numarul total de vize disponibile tuturor imigrantilor. "Programul de diversitate a fost mereu o parte importanta a sistemului nostru de imigratie", a spus Conyers. "Vreau perfectionarea acestui program, este o optiune legala pentru persoanele competente. Fara acest program, sistemul nostru de imigratie ar arata intr-un mod foarte diferit, dar nu intr-unul bun", a mai spus deputatul democrat.

×