x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest anti-mafia în sudul Italiei, cu participarea fiului unui mafiot local

Protest anti-mafia în sudul Italiei, cu participarea fiului unui mafiot local

06 Mai 2019   •   16:24
Protest anti-mafia în sudul Italiei, cu participarea fiului unui mafiot local

Sute de persoane au ieşit în stradă la Napoli pentru a denunţa violenţele legate de Camorra, după un schimb de focuri soldat cu rănirea gravă a unei fetiţe de trei ani, la protest participând şi fiul unui mafiot local, relatează luni dpa.

Antonio Piccirillo, de 23 ani, fiul unui mafiot local, s-a aflat printre participanţii la protestul de duminică din Piazza Nazionale, unde cu două zile în urmă un asasin plătit a împuşcat-o din greşeală pe fetiţă, în timp ce încerca să lichideze un mafiot din Camorra, care a fost şi el grav rănit.

"Sunt fiul unui Camorrista (un membru al Camorra) dar urăsc această subcultură", a declarat luni Piccirillo pentru cotidianul La Repubblica. El a spus despre tatăl său că îl iubeşte, dar nu-l respectă.

Într-o înregistrare video difuzată de postul de televiziune RAI, Piccirillo poate fi văzut ţinând un banner pe care scrie "Camorra este o grămadă de rahat". Potrivit RAI, este pentru prima dată când bărbatul a participat la un protest anti-mafia. 

Incidentul armat de vineri a provocat consternare la nivel naţional şi a fost legat de un altul de luna trecută, în care un bărbat a fost ucis în faţa unei creşe, în faţa fiului şi al nepotului său de trei ani.

Violenţele l-au adus pe ministrul de interne şi vicepremierul de extremă dreapta Matteo Salvini în lumina reflectoarelor. Primarul de stânga din Napoli, Luigi de Magistris, îl acuză pe Salvini că îşi consumă timpul cu campania electorală şi că postează selfie-uri pe social media, în loc să combată criminalitatea.

Într-o postare pe Facebook, Luigi de Magistris a acuzat şi popularul serial tv "Gomorrah" pentru că glorifică mafia. "Eroii săi de doi lei riscă să distrugă creierele, sufletele şi inimile a sute de oameni foarte tineri", a afirmat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia mafia protest