x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest împotriva unei conferințe a lesbienelor la Kiev

Protest împotriva unei conferințe a lesbienelor la Kiev

12 Apr 2019   •   17:11
Protest împotriva unei conferințe a lesbienelor la Kiev

Protestatari din grupuri religioase şi de extremă dreaptă au perturbat o conferinţă internaţională a lesbienelor care a început vineri la Kiev, relatează fundaţia Thomson Reuters. Organizatorii conferinţei contează pe 350 de participanţi, timp de trei zile.

Zeci de demonstranţi cu pancarte cu mesaje cum ar fi "homosexualitatea este o boală" şi "înapoi în iad, sodomiţilor" au încercat să blocheze accesul în hotelul care găzduia Conferinţa Lesbienelor din Europa, joi, la sosirea participanţilor în capitala Ucrainei, au declarat organizatorii.

Câţiva manifestanţi au încercat să pătrundă în clădire şi au aruncat recipiente cu gaze lacrimogene, dar au fost împiedicaţi de poliţie, a declarat Olena Şevcenko, reprezentanta unei organizaţii locale a minorităţilor sexuale. Oksana Pokalciuk, directoare a filialei Amnesty International din Ucraina, a difuzat pe Twitter o înregistrare video a incidentului.

Vineri, protestul împotriva lesbienelor a fost paşnic, cu participarea a circa 35 de persoane, majoritatea femei din grupuri religioase, a declarat Şevcenko.

Homosexualitatea a fost dezincriminată în Ucraina în 1991, iar autorităţile şi-au sporit sprijinul pentru drepturile persoanelor gay de când un guvern proocidental a preluat puterea în 2014. În 2015 a fost adoptată şi o lege împotriva discriminării la locul de muncă, pe criterii de orientare sexuală.

AGERPRES

×