x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PROTEST la Haga, împotriva românilor. "Accesul interzis! Nu sunt bineveniţi în Olanda după 1 ianuarie 2014" (VIDEO)

PROTEST la Haga, împotriva românilor. "Accesul interzis! Nu sunt bineveniţi în Olanda după 1 ianuarie 2014" (VIDEO)

10 Sep 2013   •   10:20
PROTEST la Haga, împotriva românilor. "Accesul interzis! Nu sunt bineveniţi în Olanda după 1 ianuarie 2014" (VIDEO)

Geert Wilders, liderul formațiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii, a condus o acţiune de protest în faţa Ambasadei României la Haga, scrie NLTimes.nl.

Wilders a înmânat oficialilor români o scrisoare în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că, de la 1 ianuarie 2014, românii și bulgarii vor putea munci fără restricții pe piața olandeză.

Liderul extremist a venit la ambasadă cu un indicator rutier, pe care se putea citi mesajul "Accesul interzis", în olandeză şi română.

"Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher, să vină de la summitul european şi să spună că ne-am răzgândit şi că românii şi bulgarii nu sunt bineveniţi în Olanda după 1 ianuarie 2014", a declarat Wilders pentru presă.



Populația olandeză este mai mult decât îngrijorată, aproape trei sferturi declarând că se teme că va crește criminalitatea și presiunea asupra pieței muncii, începând de anul viitor, a spus liderul PVV, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, liderul Partidului Popular pentru Libertate și Democrație (VVD) și europarlamentar, Hans van Baalen, a declarat că a privit protestul lui Wilders de la Ambasada României cu jenă.

"Nu așa ar trebui să ne tratăm unii pe alții în Europa", a spus Van Baalen, care a adăugat că Wilders i-a insultat pe români și nu înțelege că o creștere economică îi ajută atât pe români, cât și pe olandezi.

×