x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste ale angajaţilor de la Mc Donald's

Proteste ale angajaţilor de la Mc Donald's

18 Sep 2018   •   12:57
Proteste ale angajaţilor de la Mc Donald's

Tanya Harrell lucra, vara trecută, la McDonald’s în Gretna, Louisiana, când un coleg a început să îi facă avansuri sexuale, scrie The Guardian.

Colegul acesteia a început să o atingă inadecvat la muncă, îi punea mâna pe sâni, pe fund şi îi solicita să îl atingă. “M-am simţit absolut expusă, ca şi cum nu aş avea piele. Mă simţeam de parcă mă aflam în afara propriului corp, privind la ce se întâmpla.”, a spus aceasta într-o plângere depusă Comisiei pentru Oportunităţie Egale de Angajare.

Când a mers la managerii companiei, pentru a le spune despre comportamentul colegului ei, aceştia nu au luat-o în serios, sugerând că ar fi un fel de relaţie între ei şi că ar trebui să treacă la “nivelul următor”. I s-a spus că acţionează “ca o fetiţă” şi că e copilăros să te plângi de aşa ceva.

După aceste incidente, un alt coleg a băgat-o în baia bărbaţilor, unde a împins-o într-un perete, şi a încercat să o violeze. Harrell spune că a fost salvată în momentul în care colegul ei a fost chemat de un manager. Harrel nu a vorbit niciodată despre incidentul acesta, pentru că plângerile ei anterioare nu au ajutat la nimic.

Marţi, Harrell împreună cu sute de angajaţi McDonald’s vor protesta în faţa restaurantelor din 10 oraşe din SUA, împotriva a ceea ce ei numesc o epidemide de agresiune sexuală pentru angajaţi, fără ca superiorii să acţioneze în vreun fel.

S-au anunţat proteste în Chicago, Durham, Kansas City, Los Angeles, Miami, Milwaukee, New Orleans, Orlando, San Francisco şi St Louis.

×