x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste la Chişinău, în alte oraşe europene la apelul Mişcării de Rezistenţă ACUM

Proteste la Chişinău, în alte oraşe europene la apelul Mişcării de Rezistenţă ACUM

26 Aug 2018   •   11:55
Proteste la Chişinău, în alte oraşe europene la apelul Mişcării de Rezistenţă ACUM

Locuitori din Republica Moldova şi cetăţeni moldoveni din diaspora se vor aduna duminică în centrul Chişinăului, la protestul organizat de Mişcarea de Rezistenţă ACUM. Începând cu orele locale 14:00, oamenii vor veni în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a participa la mitingul împotriva actualei guvernări, împotriva invalidării alegerilor din Chişinău, precum şi împotriva sistemului de vot mixt, informează presa de peste Prut

 

"Cuţitul a ajuns la os, aşa nu se mai poate! Duminica, 26 august, ora 14:00, toate drumurile duc în Piaţa Marii Adunări Naţionale!', a îndemnat Mişcarea de Rezistenţă naţională ACUM. 

În paralel cu manifestaţia din PMAN, proteste vor avea loc în mai multe oraşe din Europa şi de peste ocean. Moldoveni din diaspora care nu au reuşit să ajungă în Republica Moldova au anunţat organizarea mai multor manifestaţii în semn de solidaritate cu protestul de la Chişinău. Astfel, vor avea loc manifestaţii la Londra, Paris, Berlin, Frankfurt, Milano, Bruxelles, potrivit Jurnal.md. 

Avocatul poporului din Republica Moldova, Mihai Cotorobai, a chemat autorităţile statului, precum şi organizatorii manifestaţiilor din 26 august la responsabilitate şi corectitudine în asigurarea dreptului la întruniri, informează Radio Chişinău. Cotorabi a cerut membrilor şi simpatizanţilor formaţiunilor politice şi mişcărilor obşteşti care vor protesta pe 26 august la Chişinău sa-şi exercite dreptul la întrunire paşnic, să demonstreze respect şi toleranţă faţă de orice persoană, indiferent de viziunile politice ale acesteia. 

De asemenea, el a cerut autorităţilor să asigure toate condiţiile necesare pentru exercitarea neîngrădită a dreptului la întruniri, prin garantarea ordinii publice, a securităţii manifestanţilor în cadrul legii, cu excluderea violenţelor şi tentativelor de creare a unor impedimente pentru deplasarea persoanelor din alte localităţi la acţiunile de protest. AGERPRES

×
Subiecte în articol: republica moldova protest rezist acum