x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste violente in Iran, soldate cu 10 morti.

Proteste violente in Iran, soldate cu 10 morti.

01 Ian 2018   •   15:36
Proteste violente in Iran, soldate cu 10 morti.

Numărul morţilor a crescut la zece în urma manifestaţiilor de duminică seara care au avut loc în mai multe oraşe iraniene, a indicat luni televiziunea de stat iraniană, fără să ofere detalii.

 

Potrivit televiziunii, şase persoane au fost ucise de "tiruri suspecte" în violenţele care au afectat Toyserkan (vest), în timp ce mai devreme presa informase despre patru morţi în oraşele Izeh (sud-vest) şi Dorud (vest), relatează agerpres.

"În evenimentele de aseară, din păcate, un total de aproximativ 10 persoane au fost ucise în mai multe oraşe", conform postului oficial de televiziune, care a difuzat imagini cu daunele provocate de demonstraţiile antiguvernamentale în Iran, informează Reuters.

Poporul iranian va răspunde "instigatorilor la tulburări şi fărădelegi", a declarat luni preşedintele iranian Hassan Rohani, după o nouă noapte de manifestări violente ce au afectat mai multe oraşe din provincie. "Poporul va răspunde instigatorilor la tulburări şi fărădelegi" care sunt o "mică minoritate", a insistat Rohani, potrivit site-ului preşedinţiei iraniene.

×
Subiecte în articol: iran manifestatii morti