x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste violente în Turcia pentru un parc. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, zeci de persoane au fost rănite (VIDEO)

Proteste violente în Turcia pentru un parc. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, zeci de persoane au fost rănite (VIDEO)

01 Iun 2013   •   12:08
Proteste violente în Turcia pentru un parc. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, zeci de persoane au fost rănite (VIDEO)

Sute de manifestenţi protestează în Piaţa Taksim din Istanbul faţă de un proiect imobiliar care prevede tăierea a aproximativ 600 de copaci pentru modificarea Parcului Gezi. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, iar zeci de persoane au fost rănite în confruntările violente dintre manifestanţi şi poliţişti.

Potrivit presei din Turcia, parcul va fi distrus în vederea construirii unui centru comercial. Decizia i-a nemulţumit pe oameni care au ieşit în stradă, însă protestul a degenerat şi s-a ajuns la altercaţii cu oamenii legii.


În semn de solidaritate şi locuitorii din Istanbul şi cei din Ankara şi Izmir au ieşit în stradă, unde au scandat lozinci antiguvernamentale şi au aruncat cu pietre în oamenii legii. La rândul lor, poliţiştii au intervenit în forţă cu gaze lacrimogene pentru a aplana conflictul.
 

×