x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste violente la Budapesta faţă de numirea unui actor extremist la conducerea unui teatru

Proteste violente la Budapesta faţă de numirea unui actor extremist la conducerea unui teatru

de Mediafax    |    02 Feb 2012   •   13:47
Proteste violente la Budapesta faţă de numirea unui actor extremist la conducerea unui teatru

Violente au avut loc, miercuri seara, la Budapesta, in timpul unei manifestatii organizate de asociatii antifasciste in semn de protest fata de numirea unui actor apropiat de extrema-dreapta la conducerea unui teatru din Capitala, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Aproape 200 de persoane au participat la o manifestatie organizata de Asociatia Antifascistilor Ungari (MEASZ) in fata Teatrului Uj szinhaz, dupa numirea in functia de director a lui György Dörner, apropiat de cercurile de extrema-dreapta.

Dörner a preluat miercuri conducerea teatrului.

In paralel, circa 100 de simpatizanti ai formatiunilor de extrema-dreapta au organizat o contramanifestatie cu accente antisemite. Politia a intervenit si a retinut doi manifestanti.

In cursul zilei de miercuri, a fost citita o declaratie in fata mai multor teatre din Europa, la Paris si la Viena, in semn de protest fata de numirea lui Dörner in functia de director.

Dirijorul ungar Adam Fischer le-a adresat un mesaj eurodeputatilor conservatori, cerandu-le ajutorul pe fondul "evolutiei periculoase" pe care o reprezinta numirea unor personalitati antisemite la conducerea unor institutii culturale.

×
Subiecte în articol: teatru director violente proteste