x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protestele anti-americane iau amploare în lumea islamică. Trei morţi şi 29 de răniţi în Tunisia

Protestele anti-americane iau amploare în lumea islamică. Trei morţi şi 29 de răniţi în Tunisia

14 Sep 2012   •   17:59
Protestele anti-americane iau amploare în lumea islamică. Trei morţi şi 29 de răniţi în Tunisia

Protestele iau din ce in ce mai mare amploare in tarile arabe, dupa difuzarea, in SUA, a filmului considerat o ofensa la adresa Islamului.

Dupa ce ambasadorul american in Libia a fost ucis miercuri, protestele s-au extins in Yemen si Tunisia, dar si in Sudan si Liban.

Dupa ce Marina americana a trimis mai multe nave de lupta in Libia si Yemen, protestele au degenerat in capitala Tunisiei, acolo unde fortele de ordine asu incercat sa disperseze manifestantii care inconjurasera ambasada SUA.

Trei protestatari au fost ucisi de politie, alte 29 de persoane, deopotriva, politisti si manifestanti, fiind ranite, conform ministrului Sanatatii tunisian, citat de Agentia de presa TAP, preluata de HuffingtonPost.

De asemenea, ambasadele Germaniei si Marii Britanii din Sudan, o tara africana majoritar musulmana, au fost atacate cu pietre de protestatari, care au reusit chiar sa patrunda in curtea stabilimentelor diplomatice.

Un manifestant a fost ucis in timpul protestelor de la Khartoum, in timp ce in Liban, chiar daca protestele nu au fost atat de violente, o persoana a fost ucisa in apropierea ambasadei SUA la Beirut

×
Subiecte în articol: tunisia protest islamic anti-americani