x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PROTESTELE din Turcia continuă: Mnifestanţii au ocupat Piaţa Taksim din Istanbul. Poliţia a folosit gaze lacrimogene (VIDEO)

PROTESTELE din Turcia continuă: Mnifestanţii au ocupat Piaţa Taksim din Istanbul. Poliţia a folosit gaze lacrimogene (VIDEO)

05 Iun 2013   •   09:22
PROTESTELE din Turcia continuă: Mnifestanţii au ocupat Piaţa Taksim din Istanbul. Poliţia a folosit gaze lacrimogene (VIDEO)

Mii de manifestanţi au ocupat din nou, marţi seara, Piaţa Taksim din Istanbul, în a opta zi a mişcării de protest din Turcia. Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a încerca să disperseze sutele de manifestanţi, a raportat presa locală.

Protestatarii au scandat sloganuri ostile premierului Recep Tayyip Erdogan, în pofida scuzelor prezentate marţi de vicepremierul Bülent Arinç.

Contestatarii încercau să se îndrepte către birourile premierului Recep Tayyip Erdogan din aceste două oraşe, ignorând ordinele forţelor de poliţie care le solicitau să se disperseze, conform presei locale şi unui jurnalist AFP.

Violenţe au avut loc şi în oraşul Hatay (sud-est) la frontiera cu Siria unde un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit cu o zi înainte după ce a fost rănit în timpul unei manifestaţii.

Conform postului de televiziune privată NTV, doi poliţişti şi trei manifestanţi au fost răniţi în noile ciocniri de miercuri de la Hatay.



×
Subiecte în articol: turcia proteste istanbul manifestanţi