x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protestele violente continuă în Tunisia

Protestele violente continuă în Tunisia

10 Ian 2018   •   16:46
Protestele violente continuă în Tunisia

O persoană a murit, 50 de polițiști au fost răniți și peste 200 de persoane au fost arestat în două nopți de proteste violente în Tunisia; proteste conduse de furia legată de creșterea prețurilor, rezultat al măsurilor de austeritate, scrie The Guardian.

Forțe armate și polițiști au fost trimiși în mai multe orașe în timpul nopții, inclusiv în Tebourba, aflată la 30 de kilometri de capitală, unde sute de tineri au ieșit în stradă după funeraliile unui bărbat de 45 de ani, care a murit în protestele de luni seară.

Polițiștii au insistat asupra faptului că nu ei l-au ucis pe bărbat, care avea o condiție respiratorie cronică, potrivit afirmațiilor acestora. Rezultatele autopsiei nu au fost făcute publice.

Protestele au izbucnit după ce activiștii și politicienii au anunțat creșterea TVA-ului și introducerea contribuțiilor sociale la începutul anului, după implementare noului buget.

În timp ce Tunisia este percepută ca fiind singurul succes din rândul popoarelor unde au avut loc revoltele din primăvara arabă, aceasta a avut de atunci nouă guverne, însă nici unul nu a reușit să abordeze problemele economice aflate în creștere.

Europa este îngrijorată de instabilitatea din Tunisia, deoarece șansele mici de angajare au forțat mulți tineri să părăsească țara. Numărul bărcilor cu migranți care au ajuns în Italia a crescut, în timp ce Tunisia a produs un număr mare de recrutanți pentru Statul Islamic.

×