x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Publicația americană Capital Gazette nu a renunțat la ediția de vineri, în pofida atacului armat soldat cu 5 morți

Publicația americană Capital Gazette nu a renunțat la ediția de vineri, în pofida atacului armat soldat cu 5 morți

29 Iun 2018   •   16:53
Publicația americană Capital Gazette nu a renunțat la ediția de vineri, în pofida atacului armat soldat cu 5 morți

Publicaţia americană Capital Gazette, care a fost joi ţinta unui atac armat soldat cu cinci morţi, a adus un omagiu victimelor lăsând liberă în ediţia sa de vineri pagina dedicată editorialelor, informează AFP. 

'Nu avem cuvinte', este scris pe respectiva pagină în locul editorialelor, a doua zi după atacul armat comis asupra redacţiei de către un bărbat în vârstă de 38 de ani care avea neînţelegeri şi litigii judiciare cu această publicaţie din localitatea americană Annapolis (statul Maryland). 

'Mâine, această pagină va reveni la rolul ei obişnuit, acela de a oferi cititorilor noştri opinii informate', se mai menţionează pe aceeaşi pagină, sub numele celor cinci victime, patru jurnalişti şi o angajată a biroului de marketing. Responsabilul cu editorialele, Gerald Fischman, în vârstă de 61 de ani, se numără printre cei ucişi. 

Prima pagină a ediţiei de vineri are un titlu scris pe un ton rece şi factual, fără adjectiv: 'Cinci persoane ucise la Capital'. 

Angajaţii care au supravieţuit atacului au lucrat joi după-amiază în afara redacţiei, în spatele maşinilor dintr-o parcare. 'Altceva nu ştiu să fac', a spus joi reporterului AFP unul dintre ziarişti, Chase Cook, asigurând că, în pofida atacului, nu se va renunţa la ediţia de vineri. 

Potrivit unei postări pe Twitter a unuia dintre colegii săi, Phil Davis, autorul atacului, Jarrod Ramos, în vârstă de 38 de ani, a fost inculpat şi va fi audit vineri de instanţă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac armat jurnalişti capital gazette