x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Puerto Rico: Bilanţul oficial al Uraganului Maria a urcat la 2,975 de decese de la 64

Puerto Rico: Bilanţul oficial al Uraganului Maria a urcat la 2,975 de decese de la 64

29 Aug 2018   •   17:11
Puerto Rico: Bilanţul oficial al Uraganului Maria a urcat la 2,975 de decese de la 64

Puerto Rico a anunţat bilanţul oficial în urma Uraganului Maria, respectiv 2,975 de morţi – o creştere dramatică de la numărul oficial oferit anterior, respectiv 64 – la aproape un an după ce devastatoare furtună a lovit insula, notează The Guardian

Uraganul Maria a ajuns în Puerto Rico pe 20 septembrie 2017 şi a lăsat întreaga insulă fără electricitate. În prezent, situaţia nu este mai bună în Puerto Rico. Insula are, în continuare, probleme cu electricitatea. De asemenea, multe dintre afacerile de pe insulă au rămas închise, în contextul în care autorităţile din SUA nu i-au despăgubit pe oameni pe baza asigurărilor.

Aceasta este prima schimbare oficială a bilanţului, modificare bazată pe eforturile cercetătorilor de la Şcoala Milken a Institutului de Sănătate Publică de la Universitatea George Washington. Cercetarea a fost  comandată de guvernatorul insulei, Ricardo Rossello.

Cercetătorii de la Universitatea George Washington scriu în raport că bilanţul a fost iniţial mic, pentru că doctorii nu au ştiut cum să certifice decesele după un dezastru.

Guvernul SUA a fost dur criticat în legătură cu modul în care a reacţionat la această calamitate naturală.

×
Subiecte în articol: uraganul maria bilanţ Puerto Rico